5 Şubat 2013 Salı

Surface RT tabletler iade ediliyor


Microsoft ürününü iyi tanıtamadı

Windows 8'in, ARM tabanlı cihazlarda çalışabilen versiyonu olarak hazırlanan Windows RT'yi kullanan Surface RT, kullanıcılarını pek memnun edemiyor.

Yaklaşık 2 milyon sevkiyat yapılan Surface RT'nin, sadece 1 milyonu son kullanıcı tarafından alınmış durumda. Rakip tablet modellerinin satışlarına baktığımızda, bu rakam son derece düşük.


Çeşitli analist yorumlarına göre Microsoft'u düşük satışlardan daha da çok etkileyecek bir problem daha var.İade şartlarında değişikliğe giden Microsoft, Surface RT tabletlerinden ciddi bir iade talebi görmüş durumda.

Windows 8'in kırpılmış versiyonu olan ve sadece port edilen yazılımları çalıştırabilen Windows RT, kullanıcıları tarafından iade edilmeye başladı.

Peki neden iade ediliyor?


Analistlere göre, Microsoft ve üretici firmalar Windows 8 ile RT arasındaki farkı, tüketicilere pek iyi anlatamadılar.

Windows 8 gibi çalışacağı beklenen tabletler, pek çok uygulamayı çalıştıramıyor. Zaten uygulama sıkıntısı olan ekosistem, olan Windows uygulamalarının da çoğunu çalıştırmayınca, kullanıcıların ürüne olan bakış açılarında değişiklik oluyor ve iade isteği ortaya çıkıyor.

Zaten çok yüksek rakamlarda satış yapamayan Surface RT'nin, yüksek iade oranı, firmanın önümüzdeki günlerdeki en büyük sorunu olabilir.
Sosyal Medya Kanallarında Paylaş :
 
Copyright Gizli Teknik © 2012 - Bu sayfa tamamen özgün yayınlardan oluşmaktadır. Hiç bir hakkı saklı değildir . İçerikler kopyalanabilir ve başka platformlarda kaynak gösterilerek yayınlanabilir.